Re-integratie spoor 3?

Aan de slag met re-integratie!

 

Re-integratie spoor 3

Bent u eigenrisicodrager voor de WGA? Dan draagt u het risico voor de arbeidsongeschiktheid van uw (ex-)werknemers. De betaling van de WGA-uitkering en de kosten van de re-integratie komen voor uw rekening. Het gaat dan om zieke werknemers maar ook om ex-werknemers die een WGA-uitkering kregen toen ze bij u in dienst waren.

Re-integratieplicht

Eigen risico dragen betekent vaak dat u minder aan arbeidsongeschiktheidspremies betaalt. Maar u heeft ook verantwoordelijkheden en verplichtingen, waaronder een re-integratieplicht, het zogenaamde derde spoor. Het doel van re-integratie 3e spoor is het vinden van passend werk voor de (ex-) werknemer die gedeeltelijk arbeidsongeschikt is verklaard en een WIA uitkering ontvangt.

Verantwoordelijkheden en verplichtingen

Als eigenrisicodrager voor de WGA heeft u de volgende verantwoordelijkheden en verplichtingen:

  1. Betaling van de WGA-uitkering
  2. Betaling van de re-integratie
  3. Begeleiding tijdens de re-integratie
  4. Toezien op de wettelijke (re-integratie) verplichtingen

Als eigenrisicodrager blijft u verantwoordelijk voor werknemers met een WGA-uitkering die niet meer bij uw bedrijf werken. Ook als u stopt met het eigenrisicodragerschap blijft u verantwoordelijk voor lopende WGA-uitkeringen en de re-integratietrajecten. Dit geldt ook voor werknemers die ziek waren op het moment dat u nog eigenrisicodrager was maar pas een WGA-uitkering kregen nadat uw eigenrisicodragerschap is gestopt.

Wat mag u van uw (ex-)werknemer verwachten?
Uw (ex-)werknemer mag van u verwachten dat u er alles aan doet om hem/haar weer aan het werk te krijgen. Andersom mag u ook van uw (ex-)werknemer verwachten dat hij/zij er alles aan doet om passend werk te vinden. U heeft de bevoegdheid om een maatregel op te leggen als de werknemer zich niet aan zijn verplichtingen houdt.

Schadelast beperken

Als een werknemer recht heeft op een WGA-uitkering, dan betaalt u als (ex-werkgever) de eerste 10 jaar de volledige WGA-uitkering. Na 10 jaar betaalt het UWV de uitkering. Als de (ex-) werknemer weer een eigen inkomen verdient, wordt de uitkeringslast beperkt. De inkomsten uit arbeid worden namelijk gekort op de WGA-uitkering.

Middels de inzet van een re-integratie traject (derde spoor) wordt uw (ex-) werknemer begeleid naar passend werk. Met onze succesvolle begeleiding wordt een passende baan gerealiseerd om de resterende verdiencapaciteit van de werknemer zo volledig mogelijk te benutten. Op deze wijze kunt u als eigenrisicodrager de schadelast aanzienlijk beperken.

Waarom Enroute?

Als u kiest voor Enroute dan kiest u voor een korte doorlooptijd, een persoonlijke benadering en deskundige adviseurs (arbeidsdeskundigen, jobcoaches, jobhunters). Voor het slagen van het traject staan snelheid, daadkracht en duidelijkheid voorop. Klik hier voor een indruk van onze werkwijze of neem direct contact op voor onze flyer of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel, mail of kom langs!

Wilt u meer informatie over re-integratie spoor 3 (ERD)? Bel, mail of kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Enroute is actief in regio van Haarlem, Amsterdam, Alkmaar, Beverwijk, Zaandam, Hoofddorp, Leiden en Utrecht.

Wilt u meer informatie over
re-integratie spoor 3?

Bel me terug Gratis offerte

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2019 Enroute BV
Re-integratie
Werkwijze
Meer over reintegratie
Artikelen
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo