Outplacement Amsterdam

Er zijn situaties denkbaar waarbij de ambities en doelen van de organisatie en werknemer niet meer op elkaar aansluiten. Er is geen werkgever te vinden die er plezier in heeft om werknemers te ontslaan maar soms is een ontslag onvermijdelijk bijvoorbeeld door inkrimping, reorganisatie, overname of een fusie.  Voor deze situaties biedt Enroute in de regio van Amsterdam op maat gerichte outplacement trajecten aan. Door de jarenlange ervaring en kennis is Enroute goed bekend met de huidige arbeidsmarkt omstandigheden. Het uitgebreide netwerk van onze consulenten en ons eigen vacaturezoeksysteem 'Jobdigger' verhogen uw kansen op het vinden van een passende baan.

Wat betekent outplacement?

Outplacement is het adviseren, begeleiden, ondersteunen en bemiddelen van werknemers die ontslagen dreigen te worden. De werknemer is daardoor genoodzaakt een andere baan te zoeken. Deze met ontslag bedreigde werknemers worden namens hun huidige werkgever gefinancierd om een outplacementtraject in te kopen bij een outplacement bureau naar keuze.

Outplacement met behoud van loon

Bij outplacement komen u en uw werkgever overeen dat u opzoek gaat naar een andere baan bij een nieuwe werkgever. Er wordt vrijwel altijd een termijn gesteld aan het outplacementtraject: u wordt geacht binnen een aantal maanden een nieuwe baan te hebben gevonden. Zo niet, dan volgt ontslag en ontvangt u een WW-uitkering. Een outplacementtraject maakt vaak deel uit van een sociaal plan bij een reorganisatie. Er kan zich ook een situatie voordoen dat partijen overeenkomen dat outplacementtraject onderdeel uitmaakt van een beëindigingsovereenkomst.


Transitievergoeding

Outplacement wordt vaak aangeboden in geval van een onoplosbaar arbeidsconflict, reorganisatie of wanneer u vastloopt in uw carrière. Bij gedwongen, onvrijwillig vertrek krijgt u vaak een transitievergoeding (vanaf juli 2015). Deze transitievergoeding maakt onderdeel uit van de Wet Werk en Zekerheid en is bedoeld om  werknemers snel weer aan het werk te krijgen. De werknemer kan de vergoeding gebruiken voor outplacement en/of (om)scholing.


Waarom outplacementbureau Enroute?

Als u besluit om u door Enroute te laten ondersteunen, dan kiest u voor persoonlijke benadering en een op maat gesneden aanpak. Vanaf de start van het traject heeft u één consultant die u ondersteunt en begeleidt tijdens de diverse fases van het outplacementtraject. Tijdens het intakegesprek wordt gekeken welke modules (bijv. netwerken, jobhunting, beroepenoriëntatie, sollicitatietraining) nodig zijn en waar uw precies ondersteuning bij nodig heeft. Zo worden uw carrière kansen in beeld gebracht, inventariseren we samen uw talenten, kwaliteiten, competenties en bieden we diverse maatwerk trainingen aan.

-> Meer informatie over onze werkwijze is te lezen op deze pagina!

Verzuim en outplacement

Als u ziek staat gemeld en u kunt niet meer terugkeren bij de eigen werkgever dan bent u mogelijk aangewezen op extern (passend) werk. Begeleiding tijdens ziekte naar een nieuwe werkgever noemt men re-integratie tweede spoor. Meer over re-integratie (spoor 1 of spoor 2) leest u op onze pagina ‘Wat is reintegratie?’

X

Bel, mail of kom langs!

 Wilt u meer informatie over outplacement?
Bel, mail of kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel me terug Gratis offerte

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2019 Enroute BV
Re-integratie
Werkwijze
Meer over reintegratie
Artikelen
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo