Outplacement Haarlem

Organisaties zijn voortdurend in beweging om flexibel en verantwoord in te kunnen spelen op (economische) veranderingen en trends. Van medewerkers wordt verwacht dat zij daarin meebewegen. Flexibiliteit en mobiliteit van personeel wordt dan ook steeds belangrijker. Geen enkele organisatie ziet medewerkers graag vertrekken maar soms zijn er plausibele redenen. Bijvoorbeeld bij onvoldoende functioneren, een arbeidsconflict, een reorganisatie, boventalligheid of arbeidsongeschiktheid. In dergelijke situaties biedt Enroute als outplacementbureau op maat gesneden outplacement trajecten aan in de regio van Haarlem.

Wat is outplacement?

Outplacement is het begeleiden, ondersteunen en bemiddelen van ontslag bedreigde werknemers die elders hun loopbaan moeten voortzetten omdat hun huidige werkplek door bijvoorbeeld boventalligheid of reorganisatie komt te vervallen. Deze mensen ontvangen namens hun huidige werkgever een financiële vergoeding om zich tijdens de zoektocht naar werk te laten bijstaan door een specialistisch outplacementbureau in hun eigen regio.

Outplacementtraject

Wanneer men over outplacement spreekt komen u en de werkgever overeen dat u met hulp en begeleiding opzoek gaat naar een andere baan. Aan het outplacementtraject wordt een termijn gesteld: u wordt geacht binnen een aantal maanden een nieuwe baan te hebben gevonden. Is er binnen dat termijn geen nieuwe baan, dan volgt er alsnog ontslag. Het aanbod van outplacement vloeit vaak voort uit een sociaal plan bij reorganisatie of als onderdeel van een beëindigingsovereenkomst.


Wet Werk en Zekerheid

Als onderdeel van de Wet Werk en Zekerheid is afgesproken dat werkgevers hun werknemers een transitievergoeding geven bij ontslag. De werknemer dient deze vergoeding aan te wenden voor een outplacementtraject of (om)scholing. De Wet Werk en Zekerheid tracht op deze wijze werknemers te stimuleren om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan.


Waarom outplacementbureau Enroute?

Wat is het voordeel van een outplacementbureau? Als u besluit zich te laten begeleiden, adviseren en te ondersteunen door Enroute, dan kiest u voor de persoonlijke benadering en een individuele aanpak. Vanaf de start van het outplacementtraject heeft u één consultant die u adviseert en ondersteunt tijdens de verschillende faseringen van het traject. Tijdens het intakegesprek blijkt welke interventies nodig zijn en waar uw precies ondersteuning nodig heeft. Zo inventariseren wij samen uw carrièrewensen, talenten, competenties, kwaliteiten en bieden wij diverse (persoonlijke) trainingen aan. Door het uitgebreide netwerk van onze consultants en ons eigen vacaturezoeksysteem “jobdigger” worden uw kansen aanzienlijk vergroot bij het vinden van een passende baan.

-> Meer informatie over onze werkwijze is te lezen op deze pagina!


Outplacement tijdens ziekte

Staat u ziek gemeld bij uw werkgever en bent u aangewezen op extern (passend) werk? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een zogenaamd re-integratie spoor twee traject. Meer informatie over re-integratie leest u op onze re-integratie pagina ‘Wat is reintegratie?’

Bel, mail of kom langs!

 Wilt u meer informatie over outplacement?
Bel, mail of kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel me terug Gratis offerte

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2019 Enroute BV
Re-integratie
Werkwijze
Meer over reintegratie
Artikelen
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo