Outplacement

Organisaties zijn voortdurend in beweging en veranderen bij groei of krimp maar er zijn ook situaties denkbaar waarbij de ambities en doelen van de organisatie en werknemer niet meer op elkaar aansluiten. Bijvoorbeeld bij onvoldoende functioneren, een arbeidsconflict, een reorganisatie of boventalligheid. Daarnaast is als onderdeel van de Wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2015 een transitievergoeding verplicht. De transitievergoeding is bedoeld om werknemers weer snel aan het werk te krijgen.

Voor deze situaties biedt Enroute outplacement aan. Waarbij het doel zich richt op het verkrijgen van ander werk voor de werknemer. Met de keuze voor Enroute zorgt u ervoor dat uw werknemer een traject op maat krijgt en geeft u de werknemer de kans om zijn loopbaan elders voort te zetten.

Hoe ziet een outplacement traject eruit?

Outplacement is er in vele varianten. Ieder mens heeft immers zijn eigen kwaliteiten en interesses. Om een outplacementtraject te laten aansluiten op de persoonlijke kenmerken van de werknemer, is maatwerk dan ook een vereiste. Maar hoewel geen traject hetzelfde is, gelden er wel bepaalde standaardprincipes en een standaard fasering.

Onze werkwijze bij outplacement

Onderstaand treft u een indruk van de inhoud van ons outplacement traject aan. Voor een nadere toelichting of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Ook is het mogelijk om vrijblijvend een kennismakingsgesprek in te plannen.

 1. Aanvang traject - Intake
  Het intakegesprek betreft een verkennend gesprek om een juiste inventarisatie te maken van zijn of haar kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

 2. Zelfonderzoek
  Het zelfonderzoek kent als doel om de werknemer bewust te maken van zijn/haar eigen kracht, kwaliteiten en mogelijkheden. Een leuke baan begint immers bij jezelf! Wie ben je? Wat wil je? Wat drijft je? Welke functie zou je graag bekleden? Wanneer je gaat solliciteren is het essentieel als je weet wat je wilt. Wanneer de werknemer met een duidelijk beeld van zichzelf gaat solliciteren, wint hij/zij twee keer: hij/zij komt sterker en gemotiveerd over bij potentiële werkgevers en maakt meer kans om de baan te vinden die bij hem/haar past.

 3. Solliciteren
  De werknemer wordt getraind in het zelfstandig solliciteren en het benaderen van potentiële werkgevers. De werknemer krijgt informatie over de voorbereiding, het opstellen van een Curriculum Vitae, sollicitatiebrief en het voeren van sollicitatiegesprekken. Met een goed zelfbeeld, voldoende oriëntatie op de arbeidsmarkt en ons eigen vacaturesysteem zal de werknemer actief potentiële werkgevers benaderen.

 4. Bemiddeling
  De werknemer maakt verder kennis met ons eigen vacature zoeksysteem (jobdigger). Jobdigger verzamelt alle gepubliceerde vacatures van diverse banen sites. Daarnaast haalt hij ook vacatures van de sites van werkgevers zelf af. De werknemer hoeft dus niet meer alle vacatures sites af te speuren naar geschikte vacatures maar krijgt deze eenvoudig aangeboden. Naast de aandacht voor de bekende vacatures heeft de persoonlijke coach een rol in het vinden van de zogenaamde verborgen vacatures, het doen van jobhunting en het benaderen van werkgevers in de regio die passen bij het zoekprofiel.

Outplacement voor groepen

Het groepsoutplacementtraject van Enroute kent een flexibele en doelgerichte benadering. Het traject kenmerkt zich enerzijds als een collectief traject wanneer het gaat om het trainen in kleine groepjes en anderzijds als individueel als het gaat om de directe toeleiding (jobhunting) naar geschikt werk.

De inhoud en frequentie van de groepstrainingen worden zoveel mogelijk afgestemd op de behoefte en groepssamenstelling van de werknemers. De  groepsbijeenkomsten hebben als doel om de werknemers zo goed mogelijk voor te bereiden op de sollicitatieactiviteiten. Dit kan door werknemers inzicht te geven in hun capaciteiten, kwaliteiten en arbeidsmogelijkheden maar ook door hen te trainingen op vaardigheden (solliciteren, presenteren, netwerken etc.).

De groepsbijeenkomsten worden als intensieve workshops aangeboden om elkaar te stimuleren in het proactief benaderen van de arbeidsmarkt. Na de groepstrainingen worden de werknemers individueel en intensief ondersteund door hun vaste coach tijdens de jobhunting.

Transitievergoeding bij ontslag

Als onderdeel van de Wet Werk en Zekerheid geldt vanaf juli 2015 dat werkgevers hun werknemers een transitievergoeding geven bij ontslag. De transitievergoeding is bedoeld om de (ex-) werknemer opnieuw snel aan het werk te krijgen. De werknemer kan de vergoeding gebruiken voor outplacement of (om)scholing. Op deze manier wordt de werknemer gestimuleerd om weer snel aan het werk te gaan. Voor werkgever is de ontslagprocedure goedkoper geworden. Deze ontwikkeling past bij de flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Bel, mail of kom langs!

 Wilt u meer informatie over outplacement?
Bel, mail of kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Neem contact op voor een gratis gesprek

Waarom outplacement bij Enroute?

Als u kiest voor Enroute dan kiest u voor een korte doorlooptijd, een persoonlijke benadering en deskundige adviseurs (arbeidsdeskundigen, jobcoaches, jobhunters). Voor het slagen van het traject staan snelheid, daadkracht en duidelijkheid voorop. Neem voor meer informatie direct contact op voor onze flyer of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

"In een steeds complexer wordende arbeidsmarkt is de grootste uitdaging binnen je loopbaan jezelf te blijven, je te blijven ontwikkelen en je kwaliteiten op de juiste manier in te zetten. We lopen allemaal wel een keer vast om verschillende redenen.

Door samen terug te gaan naar de basis en weer helder te krijgen wie je bent, wat je kan en wat je wil, groeit het inzicht en ben je weer beter in staat je eigen koers te bepalen. Daar krijg ik energie van!"

Claire Recourt, Outplacement & loopbaancoach
Wilt u meer informatie
over onze aanpak bij outplacement?

Bel me terug Gratis offerte

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2019 Enroute BV
Re-integratie
Werkwijze
Meer over reintegratie
Artikelen
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo