Re-integratie spoor 2

Aan de slag met re-integratie!

Re-integratie spoor 2

Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet Verbetering Poortwachter in het leven geroepen. Uitgangspunt van deze wet is het snel en effectief ingrijpen bij verzuim. Als werkgever heeft u een actieve rol bij de re-integratie van uw werknemer. Maar ook uw werknemer heeft zijn verplichtingen om naar vermogen mee te werken aan zijn re-integratie.

Re-integratie binnen het bedrijf

In eerste instantie probeert u uw werknemer bij re-integratie in zijn eigen werk te laten terugkeren. Op basis van de adviezen van uw bedrijfsarts of arbodienst tracht u binnen de mogelijkheden terugkeer in eigen werk mogelijk te maken. Lukt dit niet? Dan kijkt u naar de mogelijkheden voor ander werk binnen uw bedrijf.

Andere functie binnen het bedrijf

Is re-integratie in eigen werk niet meer mogelijk en kunt u het werk ook niet passend maken door voorzieningen te treffen of het werk aan te passen? Dan zoekt u samen eerst naar ander passend werk binnen uw bedrijf. Lukt het niet om uw werknemer binnen uw eigen bedrijf te laten terugkeren? Dan gaat u samen op zoek naar een ander bedrijf voor passend werk, ook wel het tweede spoor genoemd (spoor 2).

In veel gevallen wordt een re-integratie tweede spoor traject van uw arbeidsongeschikte werknemer uitbesteed aan een re-integratiebureau. Enroute kan u hierbij ondersteunen. Meer informatie hierover leest u op deze pagina ‘hoe werkt re-integratie?’.

Het re-integratieverslag

Na 2 jaar verzuim kan uw werknemer bij het UWV een WIA-aanvragen. Bij het aanvragen dient ook het re-integratieverslag (het complete verzuimdossier) ter beoordeling te worden ingestuurd. Zorg dat het re-integratieverslag compleet is, want het UWV bekijkt deze kritisch. Ontbreekt er iets of heeft u onvoldoende aan re-integratie gedaan dan loopt u het risico het loon na 2 jaar ziekte langer door te betalen (tot maximaal 1 jaar).

De beoordeling van de re-integratie

Op basis van het re-integratieverslag beoordeelt het UWV of u voldoende heeft gedaan aan de re-integratie van uw werknemer. Het gaat daarbij niet om of uw werknemer inderdaad weer aan het werk is maar wel of u er alles aan heeft gedaan om uw zieke werknemer weer aan het werk te krijgen. Ook al is dit uiteindelijk niet gelukt.

Onvoldoende gedaan aan de re-integratie

Mocht het UWV van mening zijn dat u te weinig aan re-integratie heeft gedaan. Dan wordt u verplicht om het loon van uw werknemer na 2 jaar ziekte maximaal nog 1 jaar door te betalen. Deze periode kunt u inkorten door uw tekortkomingen te herstellen.

Bel, mail of kom langs!

 Wilt u meer informatie over re-integratie spoor 2?
Bel, mail of kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Neem contact op voor een gratis gesprek

Waarom een re-integratie spoor 2 traject bij Enroute?

  1. Een korte doorlooptijd, een persoonlijke benadering en deskundige adviseurs
  2. Voor het slagen van het traject staan snelheid, daadkracht en duidelijkheid voorop
  3. Vooraf een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek
  4. Een dossiercheck door een arbeidsdeskundige
  5. Een uitgebreid intakegesprek inclusief verslaglegging
  6. Individuele begeleiding door één vaste trajectbegeleider
  7. Twee wekelijks fysiek contact met een vaste trajectbegeleider
  8. Een spreeklocatie in de eigen regio van de werknemer
  9. 24/7 toegang tot onze slimme vacaturezoekmachine
  10. Ondersteuning tijdens de WIA-aanvraag, inclusief het bezoek aan het UWV

"Met veel enthousiasme en een actiegerichte aanpak geef ik cliënten inzicht in hun loopbaanwensen en bied ik ze concrete en reële stappen aan om weer met zelfvertrouwen de arbeidsmarkt op te gaan"

Arnaud Hoppes, Re-integratie adviseur
Lees alles over onze aanpak bij re-integratie en
download onze gratis flyer.

Download de gratis flyer

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2019 Enroute BV
Re-integratie
Werkwijze
Meer over reintegratie
Artikelen
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo